Fishing for Lanta

Fishing for Lanta är ett svenskt, privat biståndsprojekt på turistön Koh Lanta i Thailand. Initiativtagare är Björn Södergren, en svensk pensionerad fiskare som övervintrat på Koh Lanta i många år.

Han har på nära håll sett den thailändska verkligheten bortanför de stora turistgatorna. Hur knaper verkligheten är för många thailändare. För något år sedan bestämde sig Björn för att göra något åt situationen.

Tillsammans med en thailändsk vän som har en long thail-båt tar Björn ut turister på fiskturer på några timmar. Alla intäkter från fisketuren skänker Björn till olika familjer och projekt på ön i behov av pengar.

 

Om inspelningen

Det här är mitt passion projekt. Jag investerar min tid (och en del pengar) i det här projektet för att sprida kännedom om Fishing for Lanta, så att fler fattiga får möjligheter till ett lite drägligare liv.

Inspelningen gjordes på Koh Lanta under några dagar i december 2023. Inspelningen är dock inte komplett då jag inte hade möjlighet att åka tillbaka när förnödenheterna till behövande på ön betalades ut i slutet av turistsäsongen våren 2024.

Min ambition är att hitta finansiering för en full dokumentär och gärna spridning på en kanal för att maximera kännedomen om projektet.

Den här filmen ska mest ses som en liten teaser…

 

Utrustningen

Utrusningen var en Sony A7sIII och en DJI Mavic 2-drönare. Redigering, grading och ljudmix i Davinci Resolve.

Kund:  Eget ”passion projekt”. OBS! Om du vill bara medfinansiär till att avsluta den här filmen får du gärna höra av dig.

Var: Koh Lanta, Thailand.

Crew: Mattias Brännholm (producent/regissör/foto/post).

En minidokumentär om Fishing for Lanta är ett svenskt initiativ där turister på Koh Lanta, Thailand, erbjuds fisketurer och pengarna går till fattiga på ön.

Tags: visuell storytelling