Brama är en SEO-byrå som också är duktig på att producera content med hög kvalité.

Brama har producerat rörligt innehåll sedan 1993. Vi har alltid varit intresserade av affärer. Vi såg att våra kunder inte alltid hade en klar bild hur dom skulle driva affärer med innehåll. Så vi lade till sökmotoroptimering och fick helhetserbjudandet som är grunden för alla som vill ranka på Google.

 

 

Jag är en SEO-konsult som är duktig på att producera content med hög kvalité.

 

63%

 av all shopping börjar online, även om köpet sker i butik.

3 av 4

klickar sig INTE vidare från Googles förstasida.

32%

genomsnittlig klickfrekvens på Google rankning #1.

9 X

konvertering via SEO vs traditionell marknadsföring.

 

 

Hur mycket affärer förlorar ni på att inte ranka bättre på Google?

 

*Om du funderar på hur du ska räkna kan du läsa om det här.

 

 

”Det är rätt enkelt. Ni måste jobba systematiskt med SEO för att ha en chans. Gör ni det är det den som producerar bäst innehåll och publicerar det på rätt sätt som vinner. Svårare är det inte”.

 

Andi Crestodina, Orbit Media Studios, Content Marketing World-mässan 2021

 

 

SEO-analys fundamentalt i en content strategi

Därför väljer ni Brama

En SEO-byrå med lång erfarenhet att producera bra innehåll.

Mattias Brännholm jobbar idag med sökmotoroptimering (SEO) efter en lång karriär som innehållsproducent på framför allt SVT. 

Utöver att jobba som SEO konsult är Mattias den enda i Sverige certifierad i att formulera budskap, bygga varumärke och driva marknadsföring och sälj med kraften i storytelling.

Tillsammans blir alltihop en bra helhet för att hjälpa företag driva digitala affärer.

 

SEO expert

Mattias Brännholm jobbar idag med sökmotoroptimering (SEO) efter en lång karriär som innehållsproducent på framför allt SVT. SEO och innehåll är hörnstenarna för alla som vill ranka bättre på Google.

 

 

  • affärsutvecklare på Svenska Spel och Onside samt Sverigechef på Twentyfourseven.
  •  civilekonom från Stockholms Universitet.
  •  enda i Sverige certifierad i storybranding.
  • över 20 års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring.

 

SEO-specialist

Mattias Brännholm

 

Mattias Brännholm jobbar idag med sökmotoroptimering (SEO) efter en lång karriär som innehållsproducent på framför allt SVT. Tillsammans är det hörnstenarna för att ranka bra på Google.

 

 

  • Kombinationen av den långa erfarenheten att producera innehåll med hög kvalité och kunskapen om SEO ger en effektiv helhet.
  • Älskar att nörda ner sig, analysera och lösa problem.
  • Som f.d affärsutvecklare på Svenska Spel och Onside samt Sverigechef på Twentyfourseven vet Mattias hur det är att jobba i alla typer av organisationer.
  • Enda i Sverige certifierad i storybranding.

Så säger (några av) våra kunder

 

Harald Elisson, general manager Black Mountain. Foto av Mattias Brännholm på Brama

”Brama vet vad dom håller på med. Mönstret är tydligt. När vi publicerat innehåll har trafiken på hemsidan ökat med upp till 30%. Något som också har resulterat i en tydlig ökning av antalet leads. Det är Brama som utvecklat vår inbound marketing och redaktionella drift av hemsidan. Det finns en anledning att vi jobbat med dom sedan 2012”. 

Harald Elisson

General manager, Black Mountain Golf Club

”Fördelen med Brama är att det finns så många olika kompetenser på samma ställe. Det är allt från budskapformulering, digital strategi, SEO, innehållsproduktion och filmproduktion. På ett ställe får jag svar som jag annars behöver kontakta flera olika byråer för”. 

Anders Olsson

Marknadsansvarig, Eksjöhus

Anders Olsson Eksjöhus
Nicolai Stein, Global Brand Manager på företaget Galvin Green är en samarbetspartner till Brama Content.

”Brama har den spetskompetens inom redaktionell kommunikation som vi behöver. Dessutom är dom inte en automatisk ja-sägare. Dom vet vad dom kan, säger vad dom tycker är bäst för oss, även om det inte alltid är vad vi vill höra. Det skapar förtroende. Att dom sedan är extremt bra på visuell storytelling och filmproduktion gör inte situationen sämre.”

Nicolai Stein

VD, Galvin Green

Reine Patriksson Skaftö om SEO-byrån Brama

”Brama har producerat flera filmer åt oss. Det märks så tydligt vilken erfarenhet och kompetens dom har när det gäller att förstå helheten runt att driva trafik till hemsidor. Vi har fått otroligt genomslag i sociala medier med filmerna. Vår omsättning har ökat 25% på två år. Jag ser ingen annan anledning än att det beror på vår satsning på digital marknadsföring”.

Reine Patriksson

Ägare och VD, Brygghuset Krog, Fiskebäcksil

Så funkar SEO (Sökmotoroptimering) 

Googles affärsidé med sök är att matcha det någon söker efter med vad Google bedömer är det bästa och mest relevanta svaret. Google använder en hemlig algoritm med över 200 beståndsdelar för att göra matchningarna. SEO är att optimera sajten och sidorna mot den här algoritmen.

Förenklat består processen av tre delar: 1) Teknik, 2) Innehåll och 3) Länkar från andra (=auktoritet),

 

 
Steg 1: Sökordsanalys.

Vad letar kunderna efter?

Vilka är dina potentiella kunder? Vilka problem har dom som era tjänster och produkter löser? Vad kan de tänkas söka efter på Google för att lösa sin bekymmer? Och hur tuff är konkurrensen om dessa sökord?

Resultatet blir en handlingsplan med sökord och söksträngar för att skapa sidor, fylla dessa med det bästa innehållet och optimera sidorna för dessa sökord.

 
Steg 2: Skapa bra innehåll.

Skapa innehåll – för kunderna.

Sökordanalysen i steg 1 ger samma svar om den stora, dyra byrån i city gör det eller konsulten i förorten. Det är en fråga om att analysera data.

Kärnverksamheten i digital marknadsföring är att producera innehåll. Det är här den avgörande skillnaden i din Google-rankningen uppstår. Hur bra och engagerande innehållet är.

Ett tydligt budskap är grunden för det. Som Sveriges enda Storybrand Certified Guide vet jag har du ska formulera budskap som skapar engagemang och står ut från konkurrenterna.

 

 

 
Steg 3: On page – analys

Hur ser Google sajten?

Hur är sajten strukturerad? Och hur väl ser du och förstår Google innehållet på sajten? Bra innehåll är skrivet för såväl det mänskliga ögat som Googles ögon.

On page-SEO är arbetet med över 30 olika rankingfaktorer för att få Google att se innehållet på bästa sätt och i förlängningen ranka sajten bättre.

 

 
Steg 4: Teknisk analys. 

Hur bra fungerar sajten?

En annan viktig sak som Google tittar på är hur sajten fungerar tekniskt. Och framför allt, hur snabbt den laddar. Att den som söker svar via Google inte ska behöva vänta på att få svar. Den tekniska analysen är en stor del av systematiskt SEO-arbete. 

 
Steg 5: Baklänkar.

Vad tycker andra om er sajt?

SEO är egentligen en popularitetstävling. Det viktigaste i Google-rakningen är också det svåraste att åstadkomma, nämligen länkar från andra. Det är en signal till Google att det du skriver är så relevant att andra rekommenderar det. 

Vad får någon att frivilligt länka till din sida? Bra innehåll. 

Det går också att jobba med en tydlig länkstrategi för att förbättra rankingen.

 
Steg 6: Rapportering & Utvärdering

Analysera, utvärdera –  gör om

Google gör smärre justeringar i algoritmen ungefär två gånger i veckan. Dels för att utveckla den, men säkert också för att ingen ska kunna ranka i topp hela tiden utan att jobba för det.

Att med mätverktyg följa med och analysera – och inte minst: rapportera regelbundet till kund – är en viktig del av SEO.

 

 

Så hjälper Brama er med SEO

Det är alltid kundens behov som styr.

Nedan paket är förslag på upplägg.

När vi gått igenom era behov, nuläge, budget och mål är det möjligt att sätta upp en anpassad plan för er.

 

INNEHÅLL / MÅNAD

 

SEO
Vi och vår sajt
Synas i Sociala medier
Utmana konkurrenter
Be the rock star – led din bransch

Sökordsanalys

On page + teknisk SEO (tim)

Option: Google Ads

Option: Lokal SEO

Ranking av sajt och sökord

SEO-analys av konkurrenter

Bygga baklänkar

 

 

CONTENT (Innehåll)

✔️

8

✔️

✔️

24/7 Support:

Teams:

✔️

16

Teams: ✔️

✔️

24/7 Support:

✔️

16

Teams: ✔️

✔️

24/7 Support: ✔️

Teams: ✔️

✔️

16

Teams: ✔️

✔️

24/7 Support: ✔️

Teams: ✔️

✔️

SEO-optimerad längre artikel

Inlägg i sociala medier

SEO-optimerat reportage 

Analys av konkurrenterna

 

 

SOCIALA MEDIER

Chatbots: 1

24/7 Support:

Chatbots: 2

2

4

4

1

✔️

6

8

2

✔️

Integration av sociala medier

Facebook Ads & Retargeting

Marknads & Konkurrensanalys

Influencer analys

ca 10 h / mån

Boka här

✔️

✔️

ca 35 h / mån

Boka här

✔️

✔️

✔️

ca 60 h / mån

Boka här

✔️

24/7 Support: ✔️

Teams: ✔️

✔️

ca 100 h / mån

Boka här

FAQ

Frågor om SEO, content och varför det är viktigt.

Statistik visar att 63% av alla nya affärer, även om det sker i en fysisk butik börjar med en Google-sökning. Tre av fyra som går inte förbi första söksidan och 32% väljer resultatet som rankar #1 i det organiska resultatet. Det betyder att den som rankar #1 får besök av 20% av hela marknaden när det funderar på att handla.

Sökmotorer är här för att stanna. Det mänskliga beteendet att söka svar på Internet kommer inte ändras över överskådlig tid. Därför bör systematiskt arbete med SEO idag vara en lika given del i ett företags verksamhet som bokföring är.

Mattias styrka är den omfattande bakgrunden i att producera bra innehåll. Adderar man kunskapen runt strukturerat SEO-arbete kommer man väldigt långt när det gäller att ranka högt på Google. Tillsammans blir det såväl en tids- som kostnadseffektiv lösning.

Det gäller att ha rimlig förväntningar på SEO. I synnerhet inledningsvis. SEO är inte en sprint. Det är inte ens ett maraton. Det är ultralöpning. Det som är bra är att när du väl händer saker är dom ofta långvariga. Jobbar du bra med SEO och rankar bra på ett sökord är det svårt för konkurrenterna att flytta på dig.

Annonserar du på Google kan du se resultat bara efter några minuter. Samtidigt ska man komma ihåg att bara ungefär 15% av besökarna på Google klickar på annonserna. Organiskt resultat – det SEO handlar om – är starkt beroende av hur konkurrensutsatt marknaden är, hur bra er sajt är och hur mycket ni jobbar med SEO och innehåll. Det finns dock en stark korrelation mellan insats och utfall. Rent genrellt tar det tid – månader – att få resultat med SEO, men när resultaten väl kommer är effekten oftast långvarig och exponentiell.

Teknisk SEO är tillsammans med att skapa bra innehåll fundamentalt viktigt för att ranka bra. Google är den största pedanten och den mest otålige du möter i livet. Teknisk SEO handlar om att möta Google i detta; att sidan ska fungera så bra som möjligt ur ett tekniskt perspektiv för att ranka bra. Genom att använda ett antal mätverktyg – Brama jobbar regelbundet med sex stycken – går det få en bra blick över hur väl sajten fungerar – och vad som behöver göras för att optimera den.

Google rankar hur innehåll publiceras på cirka 30 olika sätt. När jag skriver och publicerar innehåll optimerar jag det för att det ska ranka så bra som möjligt på Google.

Absolut! Video är ett rankningmonster som Google gillar. Det driver mer trafik, skapar mer engagemang och skapar en större mix av innehåll på sajten. Allt detta ser Google. Dessutom är film bra digital marknadsföring i den större bilden.

En artikel skrivs på distans och bildsätts med genre- eller arkivbilder. Ett reportage är producerat med fotograf på plats. Unika bilder lär ge lite bättre rankning hos Google.

Jag jobbar med alla typer av företag med undantag för spel- och tobaksindustrin. Jag gör mest nytta för företag med långa säljtunnlar, alternativt när det är många frågor för kunden i samband med köpet. En hustillverkare är förmodligen en bättre kund än McDonalds. Och vice versa. 

I grunden är jag enmanskonsult. Men jag har ett nätverk av expertkunskaper omkring mig beroende på vad det är. Jag jobbar helst mer och nära med färre kunder än att försöka maximera uppdragen (och kanske som en risk göra ett sämre jobb).

 

Det tar tid för SEO att ge resultat. Jag ser därför helst uppdrag som löper på längre sikt. 6 månaders initialt avtal, sedan löpande med två månaders uppsägningstid är vad jag föredrar. Men det är så klart alltid kund som bestämmer.

Gratis guide om digital marknadsföring

 

 

Låt oss hjälpa er synas på Google!

Kontakta Brama här. Det enklaste är att fylla i formuläret nedan. Det går också utmärkt att ringa på 08-627 06 00.