Projektdokumentär

Människan är trött på annonser. Den uppskattar bra stories. Presumtiva kunder vill veta hur ni kan göra livet bättre för dem och om ni delar samma värderingar. Bra projektdokumentärer är lysande content marketing.

Projektdokumentär – sammanfattning

 • är innehåll som följer projekt i företagets verksamhet över tid. 
 • bygger starkare relationer med kunderna utan att vara säljande.
 • är effektiv och modern marknadsföring och sälj – och häpnadsväckande outnyttjat av de flesta.
 • skapar insikt och autenisk närhet som spelar stor roll vid kunds köpbeslut.

 

Idag kan många göra film. Men hur många kan berätta en story som driver affärer?

Företagsfilm är ett diffust begrepp. För en del är det 30 sekunder om företaget. För andra är det en presentationsfilm på några minuter. För vissa är en företagsfilm längre och berättar företagets historia – och driver affärer.

Allt avgörs av vilken story ni vill berätta och för vem.

 

 

Därför väljer du Brama

 • Vi drivs av att berätta en bra story. Det kan vara det stora i det lilla. Eller det lilla i det stora. För oss cirkulerar allt runt att berätta storyn på bästa sätt.
 • Med över 25 års erfarenhet av filmproduktion vet vi vad vi gör. Brama fokuserar på att berätta kunds historia baserat på deras behov så bra och effektivt som möjligt. 
 • Kundens affärsnytta med investeringen i film är viktig för oss. Vi kan om kund önskar hjälpa med det affärsmässiga helhetstänket runt film och storytelling.
 • Brama har minimalt med fast personal och kostnader. Det gör Brama agilt och mobilt. Vi spelar i princip alltid in i verkligheten. Vi reser ofta till en bra story.

Mattias Brännholm

Storyteller / Producent / Regissör

Utbildad filmregissör i Hollywood. Civilekonom från Stockholms Universitet. Certifierad i storybranding. Expert på storystruktur och kommunikation som driver affärer. Över 25 års erfarenhet av att producera rörlig media. 

Mattias är ansvarig för Bramas samtliga produktioner.

 

 

LÄS MER HÄR

Företagsfilm – exempel (längre film)

 

REFERENS

Story of Engcon

Engcon ville ha en film dels till ett jubileum med även för att driva affärer.

Bakgrund

Engcon är ett entreprenörsföretag i norra Jämtland som är världsledare i att tillverka handleder till grävmaskiner, så kallade tiltrotatorer. Bolaget har utsetts till DIs mästare-gasell, alltså det företaget som flest gånger uppfyllt kraven på att vara ett gasell-företag.

Syfte

Syftet med filmen om Engcon var att berätta historien om hur Stig Engström grundade Engcon och hur företagets resa började. Filmen har två primära användningsområden:

1) att berätta skapelseberättelsen om Engcon och

2) skapa innehåll för presumtiva kunder långt in i säljtunneln.

Affärscase

Som många andra framgångsrika entreprenörer var Stig Engström tveksam till att vara med. Han föredrar att fokusera på kunderna och deras problem och hur Engcons tiltrotator löser deras problem. Att synas är ingenting som driver honom.

Samtidigt förstod Stig, den säljaren han är, att det fanns en bra story om Engcon som borde berättas. Dels för framtiden, att ha en riktig skapelseberättelse, men också här och nu för att driva affärer.

Inspelningen tog fyra halvdagar av Stigs tid utspridda över en dryg månad. Den förväntade livslängden är minst fem år. Mer troligt tio år. Den används regelbundet för att förklara historien bakom Engcon till potentiella kunder och nya anställda. 

Krister Blomgren engcon

”Stigs historia med engcon måste berättas. Vi ville ha en skapelsefilm om engcon för framtiden. Men vi insåg också att vi faktiskt kan använda filmen effektivt i vår säljtunnel under lång tid framöver. Det här var en bra investering på både kort och lång sikt”.

Krister Blomgren

VD, Engcon

TRE ENKLA STEG TILL FILMEN OM ERT FÖRETAG

 

 

01

Boka ett kostnadsfritt digitalt möte. Vi går igenom er behov och möjligheter. Och hur vi kan hjälpa er tar fram er unika story och göra en bra film om ert företag.  

02

Vi tar ett helhetsansvar för hela produktionen av filmen. 

03

Ni har en film med lång livslängd som berättar er unika företagshistoria och hjälper er driva affärer.

 

P.S Om ni redan har filmare ni jobbar med kan Mattias hjälpa er som er producent och beställare – och säkerställa er unika story.

3 STEG TILL ER FÖRETAGSFILM

 

01.  

Ring och boka ett kostnadsfritt digitalt möte. Vi går igenom er behov och möjligheter. Och hur vi kan hjälpa er tar fram er unika story och göra en bra film om ert företag.  

02.  

Vi tar ett helhetsansvar för hela produktionen av filmen. Om ni redan har filmare ni jobbar med kan vi hjälpa er som er producent och beställare – och säkerställa er unika story.

03. 

Ni har en film med lång livslängd som berättar er unika företagshistoria och hjälper er driva affärer.

MISSA INTE MÖJLIGHETEN MED FÖRETAGSFILM.

KONTAKTA BRAMA NU!

 

Det går utmärkt att ringa på 08-627 06 00.

Men det enklaste är förmodligen att fylla i formuläret nedan. Det går raka vägen till min mobil. Och jag är inte bättre än någon annan. Jag kollar mobilen regelbundet. Jag återkommer så snart jag kan.

Hörs snart!

Så här jobbar vi (helst) för bästa resultat för kunden.

 

 • Ett första digitalt möte där vi pratar syfte, mål och story. Vi sätter er in i vår process för att göra film som står ut.
 • Möte med nyckelpersonerna för att hitta storyn och vad det finns för befintligt material. Efter detta kan en trovärdig budget presenteras.
 • Produktion enligt överenskommelse.
 • Efterbearbetning med godkännande avstämningar med kund.
 • Färdigställande och leverans.

Mattias Brännholm

Storyteller / Producent / Regissör

Utbildad filmregissör i Hollywood. Civilekonom från Stockholms Universitet. Certifierad i storybranding. Expert på storystruktur och kommunikation som driver affärer. Över 25 års erfarenhet av att producera rörlig media. 

 

LÄS MER HÄR