REPORTAGE & INSLAG

Reportage & inslag – definition

Oftast lite enklare, och snabbare produktioner. Normalt är det max två personer i produktioner. Det läggs inte lika mycket tid på grading, grafik och sound design som i andra produktioner. Påminner mer om det du ser i nyhetsinslag på tv.

Reportage & inslag – syfte

Syftet är att snabbt skapa snabbt enkelt men bra innehåll. Ett över tid regelbundet flöde av innehåll är nödvändigt i bra content marketing. Har man gjort förarbetet med content strategi och följer en plan som är kopplad till en SEO-analys kan regelbundna reportage och inslag snabbt ge effekt på Google-rankningen.

Varför är inslag och reportage viktigt?

Inslag och reportage är fundamentet i content marketing. När man jobbar rätt med content marketing pågår en kontinuerlig process att skapa innehåll. Ytterst få företag har budgetar att kontinuerligt producera dyra filmer. För dom passar reportage och inslag utmärkt in i verksamhet.

 

Inslag & Reportage  – exempel

REFERENS

Söderhamns kommun

Reportaget handlar om hur Söderhamns kommun samarbetar med den lokala golfklubben. Samarbetet innefattar att kommunanställda hjälper till med skötsel och driften av en korthålsbana mitt i stan.

Svenska Golfförbundet var beställare. Syftet med filmen var att visa på möjligheterna som finns mellan kommuner och golfklubbar.

 

Fler exempel

RING SÅ PRATAR VI INSLAG OCH REPORTAGE!

Vill du vinna över dina konkurrenter och dominera på nätet? Content marketing är vägen dit. Film är extremt effektivt och måste vara en del av din content mix. Inslag och reportage är vardag i modern innehållsproduktion.

Hör av dig om du vill ha hjälp!

Enklaste är om du fyller i formuläret. 

Det går så klart också bra att ringa på 08-6270600.